Sklad ALFI PD v prvem naknadnem vpisu zbral 41 milijonov EUR

Rok Ambrožič in Miha Štepec, partnerja v ALFI PD, sta v skupni izjavi za Sporočilo za javnost EIF dejala: »V sedanjem, izzivov polnem okolju za vsak regijski sklad, ki šele začenja s poslovanjem, še zlasti, če upoštevamo tudi pandemijo, smo zelo zadovoljni, da smo dosegli ta pomemben mejnik, in smo hkrati počaščeni, da imamo med ključnimi investitorji Evropski investicijski sklad in Zavarovalnico Triglav. Ponosni smo na donose, ki smo jih dosegli za naše vlagatelje, hkrati pa smo veseli, da so nas mala in sredne velika podjetja prepoznala kot verodostojnega in profesionalnega ponudnika alternativnih in podjetju prilagojenih rešitev financiranja. Vse to postavlja dobro izhodišče za dosego končne ciljne velikosti sklada t.j. 80 milijonov EUR v naslednjih šestih mesecih.«

Poleg Evropskega investicijskega sklada (EIF) in zavarovalnice Triglav je pri prvem naknadnem vpisu sodelovalo 11 institucionalnih in zasebnih vlagateljev. Sklad je izvedel že za več kot 10 milijonov EUR naložb v 15 malih in srednjih podjetij v Sloveniji, po prvem naknadnem vpisu pa se je osredotočil na hrvaška podjetja in pričakuje, da bo v naslednjih mesecih izvedel tudi že prvo naložbo na Hrvaškem.

Cilj sklada ALFI PD je zbrati do 80 milijonov EUR ter prispevati k dolgoročnemu trajnostnemu razvoju in večji konkurenčnosti MSP v Sloveniji in na Hrvaškem. Dejavnosti sklada ALFI PD lokalnim malim in srednjim podjetjem odpirajo nove, prej nedostopne možnosti financiranja, kar jim omogoča, da izberejo najboljšo možnost financiranja za svoje naložbene načrte.

Sporočilo za javnost, podano s strani EIF, si lahko preberete na njihovi spletni strani.